eCat Electronic Catalog

Despre noi

Înființată în august 1999, Elit Romania este membră a grupului Elit Group și Rhiag, grup preluat din primăvara lui 2016 de către distribuitorul american de componente auto LKQ Corporation.

LKQ Corporation este un important distribuitor de echipamente pentru piața pieselor de schimb și accesorii de specialitate din America de Nord, cel mai mare distribuitor de piese mecanice alternative și coliziune din Europa.

Cu o experiență de peste 19 ani pe piața românească, o rețea de 37 de filiale și o echipă de peste 600 de angajați, Elit România pune la dispoziția clienților săi o ofertă extinsă de produse și servicii. Portofoliul de produse numără peste 200 de furnizori de piese auto, dintre care branduri proprii (Starline, XT, Carface) și branduri pentru care Elit este unic distribuitor (UFI, RoadHouse, VAT, RTS, MTS, TAB, ARNOTT).

PRODUSE

 Având în vedere cerinţele clienţilor şi dezvoltarea continuă a industriei auto, ELIT îşi diversifică continuu sortimentul de produse, ca reacţie la noile trenduri, reușind să ofere piese de schimb pentru brandurile auto prezente pe piața românească, pentru toate ariile de reparație ale mașinii.

 Portofoliul de produse numără peste 200 de furnizori de piese auto, din care branduri proprii (Starline, XT) și branduri pentru care Elit este unic distribuitor (UFI, RoadHouse, VAT, RTS, TAB, ARNOTT).

 Din cei mai apreciați producători de piese auto aftermarket, pe care Elit le distributie în România, enumerăm:

• șasiu: BILSTEIN, FAG, ATE, BREMBO, TEXTAR, LEMFÖRDER, SWAG, SACHS, KAYABA
• filtre: MANN şi KNECHT, K&N
• piese motor: CONTITECH, VALEO, INA, LUK, ELRING, SACHS, MAHLE, SKF
• electrică: BOSCH, SIEMENS, HELLA, PIERBURG
• uleiuri: CASTROL, MOBIL

Preocupați permanent în a ne ajuta partenerii să atingă excelența în relația cu clienții lor, am dezvoltat din ce în mai mult zona pieselor de schimb originale. Astfel, în oferta Elit se regăsește o gama extinsă de piese originale pentru majoritatea producătorilor auto prezenți în România.

Departamentul CAMIOANE, pune la dispoziția clienților o ofertă ce acoperă o mare parte din grupele de produse necesare camioanelor, comercializând la prețuri competitive piese ale brandurilor prezente în țara noastră: Textar, Mann Hummel, Febi, Sachs, Covind, Depo, Peters, Diesel Technic, Knorr Bremse, Wabco, Hella, Valeo, Monroe, Blacktech, Contitech, Ufi, Knecht, Hengst, Filtron, Donaldson, Starline, RoadHouse, Luk, Fag, Skf, Timken, Saf, Bpw, CEI, ZF, Bosch.

De asemenea în plină dezvoltare este departamentul de echipamente pentru service-uri. Partenerii noştri în acest domeniu sunt producători de renume mondial. În oferta curentă veți regăsi o gamă completă de echipamente de service (compresoare de atelier - ABAC, diagnoza - LAUNCH si BOSCH, statii de service AC - OKSYS), printre care și mărcile proprii ce beneficiază de un raport deosebit preț/calitate XT TOOLS (scule pneumatice) și XT LIFT (elevatoare). În categoria sculelor de mână suntem în măsură să oferim atât soluții profesionale, prin intermediul gamei FORCE si STARLINE, cât și premium prin intermediul gamelor HAZET și GEDORE.

In ultimul an brandurile noi intrate în portofoliul Elit Romania sunt: TRW, ERA, HEPU, BERU și DENSO.

SERVICII ȘI FACILITĂŢI OFERITE CLIENȚILOR

ELIT nu este doar un furnizor de piese de schimb, ci oferă soluţii complete clienților săi pentru desfăşurarea activităţii în condiţii optime.

Prin intermediul platformei integrate online - eCAT - clienţii au acces la o gamă extinsă de beneficii:
- Oferta completă de piese și accesorii auto pentru toate ariile de reparație și dotare a autovehiculelor;
- Cataloage de produse;
- Posibilitatea sortării și căutării într-un mod rapid a produselor;
- Evidență strictă a costurilor;
- Istoric al comenzilor şi facturilor, cu posibilitatea efectuării operaţiunilor de export sau import a documentelor în sistemele contabile curente.

Elit pune la dispoziția partenerilor departamentul CUSTOMER SUPPORT care vine în sprijinul clienților cu:
- Înlesnirea plasării comenzilor rapid, prin intermediul telefonului;
- Identificarea pieselor de schimb în sistem;
- Pregătirea ofertelor dedicate, concepute în funcție de nevoia clientului și de vechimea autovehicului.

LOGISTICĂ ELIT

Baza sistemului de logistică este spațiul de depozitare de care dispune ELIT România, spatiu concretizat în Depozitul Central, situat în Capitală și în cele 37 de filiale ce asigură o deservire uniformă, rapidă și punctuală a clientilor de pe tot teritoriul României.

Cele peste 100.000 de repere aflate în stoc sunt livrate din oră în oră, de câteva ori pe zi, în funcție de distanță și de solicitările clienților. Flota Elit numără peste 400 de vehicule și reprezintă infrastructura unui sistem ce asigură distribuția în timp util către clienții ELIT.

Alte benificii oferite de ELIT clienților:

- Livrare rapidă;
- Programe avantajoase de fidelizare;
- Promoții lunare;
- Oferte speciale;
- Gamă extinsă de produse.

Codul de Etica poate fi accesat aici.

eCat CATALOG ELECTRONIC
Membru al Rhiag Group Rhiag